Kamp çadırı kurulumu nasıl olmalı

Merhaba arkadaşlar yeniden yine pratik faydalı bilgiler konulu yazı makalemin bu bölümünde sizlere kamp çadırı kurulumu nasıl olmalı; aşama aşama bahsetmek istiyorum.

Hemen hemen özellikle seyahate yeni başlayan ve tatilde ucuz konaklama sağlamak isteyen insanlar arasında oldukça büyük bir problem olmuştur kam çadırı kurulumu!

KAMP ÇADIR MUHTEVİYATI – ÇADIR İÇERİK PAKETİ

Çadır paket içeriğimizin hepsi bu kadar.

Çadır paket içeriğimizin hepsi bu kadar.

Dilerseniz öncelikli olarak satın almış olduğumuz kamp çadır paketimizin içeriğin (muhteviyat)inde neler bulunmakta ona bir göz atalım,hemen peşinden kamp çadırımızın kurulumuna geçelim istiyorum.

Paket İçeriği: Satın almış olduğumuz kamp çadır paketi içeriğimizde çadır branda, pol-poller (metal çubuklar), gergi ipi, çadır kazıklar bulunmaktadır. Dip Not: Bu arada çadır kamp malzemelerimizin paket içeriğinde çadırımızın delinip yırtılma durumunda tamir edebileceğimiz çadır tamir kiti bulunmamaktadır. Çadır tamir kitini ayrıca dışarıdan satın alabileceğiniz gibi; çadırımızın taban kısmından yırtılıp zarar görmemesi için çadır altlığı, aşırı yağış durumunda yağmurlardan korunup muhafaza edebileceğimiz çadır yağmur brandası bulundurmanız sizin menfaatinize olacaktır arkadaşlar!

KURULUM ALANI – ÇADIR KURULUMU

Çadırı düz alana yaymayı sakın unutmayın.

Çadırı düz alana yaymayı sakın unutmayın.

Öncelikli olarak kurmak istediğimiz güvenli kamp alanımızı belirleyerek taban alanın düz ve temiz olmasına; çadırımıza yırtılıp delinmeler konusunda zarar verebilecek olan zararlı taş, cam ve diğer maddeleri temizleyip arındırarak çadırımızı kuracağımız alana yayalım!

Sonraki işlemde paket içeriğimizde bulunan çadırın iskelet sistemini oluşturan ve çadırın ayakta kalmasını sağlayan metal çubuklarımızı (polller)leri iç içe geçirmek sureti ile birbirlerine geçirerek bağlantı noktalarından geçirerek birinci tente ile çadırımızın ilk bütünlüğünü oluşturalım.

Metal çubukların (poller) kurulumunu doğru yapın.

Metal çubukların (poller) kurulumunu doğru yapın.

Bakın arkadaşlar takip ettiğimiz doğru kurulum aşamasında yavaş yavaş çadırımızın iskelet sistemi ortaya çıkmış durumda. Unutmayın doğru kurulum yaptığınız takdirde çadır kurulumunda asla sıkıntı yaşamayacağınızı söyleyebilirim!

Sağlam bağlantı için mutlaka düğüm atmayı unutmayın.

Sağlam bağlantı için mutlaka düğüm atmayı unutmayın.

Nihayet kamp çadırımızın ilk kurulum aşamasında olan 1. alt tentemizi sağlıklı bir şekilde kurarak asıl gerekli olan çadır iskelet sistemimizi mevcut hazır duruma getirdik. Durmak yok sonraki aşamaya devam ediyoruz!

Nihayet çadır iskelet sistemimiz fotoğraftaki gibi ortaya çıktı.

Nihayet çadır iskelet sistemimiz fotoğraftaki gibi ortaya çıktı.

Sevgili arkadaşlar yukarıdaki fotoğrafları dikkatlice incelediğinizde yapmak istediğimiz kamp çadırımızın ana görüntüsü aşamalar ile ortaya çıkmış durumdadır.

Birinci ana ait çadırımız tamamdır sıradaki aşamaya geçelim.

Birinci ana ait çadırımız tamamdır sıradaki aşamaya geçelim.

Durun daha işimiz bitti zannetmeyin. Takip eden şimdiki kurulum aşamasında kamp çadırımızın olası rüzgar ve fırtınalardan zarar görmemesi için kamp çadırımızın toprak sert zemin ile sıkı bir şekilde tamam bağlantısında paket içeriğimizde yer alan metal kazıklarımızı sağlam bir şekilde çapraz olacak şekilde sert bir çekiç; yoksa kaya parçası ile yere sağlam bir şekilde çakıyor çadırımızı tabana sabitliyoruz!

Kazıkları toprak zemine iyi çakın ki çadırınız rüzgarda havalanmasın.

Kazıkları toprak zemine iyi çakın ki çadırınız rüzgarda havalanmasın.

Artık yavaş yavaş güvenilir sağlıklı kamp çadır kurulumu yazımızın sonuna nihayet gelmiş bulunuyoruz değerli arkadaşlar.

Bir başka günde başka bir yollara, kamp ve faydalı bilgiler, başka bir seyahat yazılarımda yeniden birlikte bir araya gelmek dileği ile.

Soner Gürkan Yücel

Merhaba bendeniz Soner Gürkan YÜCEL. Tabiri caizse yolda olan seyahat tayfasının gezgin - seyyah abisiyim. 02.05.1972 Kırıkkale doğumluyum. 1990 yılından bu yana kamu kurumunda sağlık personeli olarak halen görev yapmaktayım. S Seyahate çok ufak yaşlarda yolları, ülkeleri tanımakla başladım. Sonraki dönemler bu benim için bir tutku, geri dönülmez tarifi anlatılmaz bir yaşam biçimi haline dönüştü. Deli dolu, macera ve adrenalin tutkunu; seyahatte iflah olmaz bir sırt çantalı gezgin- seyyahım. Bir kaç yabancı dili akıcı olarak konuşabiliyor; seyahatlerimi yıllardır yürüyerek yapıyorum; 1987 yılından bu yana profesyonel olarak tehlikeli ve uzak yollardayım. Doğada ileri yaşam, hayatta kalma teknikleri; strateji uzmanı olarak resmi kuruluşlara; belli gruplara pratikte ve uygulamalı eğitimler vermekteyim. Profesyonel olarak özellikle yurt dışı ağırlıklı tursuz, sponsorsuz; reklamsız seyahatlerimi kendi bütçemden yapıyorum. Daha çok uzun yollar gideceğimi umuyorum!

3 Comments:

  1. Merhaba. Gergi iplerini ne yapacağımın cevabını hiç bir yerde bulamadım yardımcı olur musunuz

  2. Tuğba Akçalı

    Her kampçı ve gezginin mutlaka bilmesi gereken güzel bir konuya değinmeniz oldukça sevindirici.
    Ne yalan söyleyeyim şimdiye kadar attiğim kamplarda çadır kurulumu konusunda zorlaniyordum.
    Bu yazı dizinizli bilgilerin daha fazla artmaya başladı..
    Sizden ricam Soner hocam çadır bakımı ve güvenli kamp alanı nasıl oluşturmak gerekiyor bu konuda da yazı yazarsanız blog sayfanıza size muteşşekkir olurum.
    Keyilii ve bol adrenalinli seyahatler diliyorum Soner hocam..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.