Azerbeycan’a karayolu ile giriş – Azerbeycan vize

Siz Azerbeycan’a Turist Vizenizi Nasıl Alıyorsunuz !

İki devlet; tek millet kelimesi kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi?
Bilindiği gibi biz seyyahlar gezilip görülebilecek ülkeleri vizeli ve vizesiz ülkeler olarak iki grupta tanımlıyoruz.
Bu haftaki yazı dizimi Azerbeycan devletinin Türk vatandaşlarına uygulamış olduğu vize prosedürlerinden ve ayrıca ücretsiz kolay Azerbeycan vizesi nasıl alınır kısaca yazarak anlatmaya çalışacağım değerli arkadaşlarım.
Öncelikle sizlere şunu belirtmek isterim ki Türkiye’den Azerbeycan’a seyahat veya iş amaçlı gitmek isteyen vatandaşlarımız için bu konuda 2 ( iki ) seçenek vizeli veya vizesiz seçenek bulunmaktadır.

ÜCRETE TABİİ AZERBEYCAN VİZESİ

Seyahat Ediyorsan Mutlaka Bunun Bir Bedeli Olacaktır !


Unutulmamalıdır ki hayatta bedava diye bir şey asla yoktur. Hayatta herşeyin bir bedeli olduğu gibi gezmenin, seyaht etmenin de illa ki bir ederi; bir bedeli parasal anlamda bir gideri olacağını unutmayın yeter.
Ücrete tabi vizeli ülkeler vize prosedürlerine göre hemen hemen her ülkelerde yıllık farklı fiyatlarda vize ücreti alınacağı gibi burada da Azerbeycan vize ücreti farklı yıllara göre vize fiyat tarifesi uygulanacaktır.
Kısaca bir örnek verecek olursam 2017 yılında Azerbeycan’a gerçekleştirmiş olduğum son seyahatimde Bakü Haydar Aliyev Havaalanından 10 USD ( Amerikan Doları )karşılığında para ödeyerek vizemi anında almıştım.
Bu demek değildir ki vize ücreti hep aynı fayatta kalacak diye bir kural kaide yoktur. Vize ücretlerini devletlerin resmi birimleri belirlerler. Bu artabilir veya azaltılabilir; bunu da buraya bir dip not olarak düşmekkte her zaman fayda vardır arkadaşlar.
Her ne kadar diğer bloglarda veya sosyal medya hesaplarında Azerbeycan’a umuma mahsus pasaport ile karayolu ile girilebilir şeklinde yazan arkadaşlar olsa da bu konuda doğru yazmadıklarını sizlere buradan açıkça belirtmek isterim.
Türkiye çıkışlı Azerbeycan topraklarına otomobil, otobüs ile karayolu ve buna bağlı olarak bağlantılı veya direkt bağlantısız demiryolu ulaşımı ile İran veya Gürcistan üzerinden seyahat eden kişi veya kişiler Azerbeycan ülke sınır kapıları girişlerinde umuma mahsus pasaport sahibi olsalar dahi sınır kapılarından Azerbeycan topraklarına hiç bir şekilde umuma bağlı pasaport ( bordo pasaport ) ile giriş yapmaları mümkün olmayacaktır.
Konu başlığında ismi anılan ülkeye giriş yapabilmek için tek çözüm yolu bulunduğunuz ülkeden bağlantılı direkt veya aktarmalı yolcu uçuş hizmeti sağlayan havayollarından seyahat uçuş bileti satın alınması durumunda ülke girişlerinde vize ücreti mukabilinde Azerbeycan’a daha önceden işlenmiş bir suçtan dolayı veya deport ( sınırdışı ) giriş yasağınız yok ise havayolu ulaşımı ile ilgili devletin o yıla ait belirlemiş olduğu vize ücreti üzerinden ücret karşılığı vizenizi havaalanı gümrük girişinden alarak girebilirsiniz.

KONSOLOSLUK – BÜYÜKELÇİLİKTEN ÜCRETSİZ AZERBEYCAN VİZESİ NASIL ALINIR

Evet değerli arkadaşlar yukarıda yazdığım yazıda sizlere ücreti karşılığı havayolu ulaşımı ile uçuş şirketlerinin transit yolcu taşıma hizmetleri ile Azerbeycan vizesinin nasıl ve ne şekilde alınacağını doğru bir ifade ile yazmıştım.
Şimdiki bölüm yazımda ise buna bağlı ters orantılı olarak iki farklı şekilde Azerbeycan ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ( Nahcivan Muhtar Respublikası ) na Türkiye üzerinden Nahçıvan Özerk Cumhuriyetine ve Azerbeycan’a karayolu ulaşımı ile ücretsiz olarak beş kuruş para ödemeden ücretsiz – ücretli vize nasıl alınır konusunu doğru ve detaylı bir şekilde değinmek istedim.
Azerbaycan ve Nahcıvan topraklarının yeryüzü haritasını fiziki veya coğrafi olarak detaylıca incelediğimiz zaman göreceksiniz ki Türkiye’den Nahcıvan’a Iğdır – Aralık ilçesi ( Dilucu Gümrük Kapısı ), Gürcistan ve İran İslam Devletine ve Ermenistan devleti ile sınır komşuluğu olduğunu hepimiz açıkça görmekteyiz!!
İşgal edilmiş araziler ve Dağlık Garabağ olayları yüzünden karşılıklı olarak Azerbeycan Ermenistan – Ermenistan Azerbeycan geçişleri hiç bir şekilde yapılmamaktadır, yapılamamktadır.
Bu hassas önemli güvenlik bilgilerini de buradan sizlere yazma ihtiyacını da belirtmek isterim.
Ücretsiz Azerbeycan vizesini konsolosluk veya büyükelçilik hizmetleri üzerinden nasıl ve ne şekilde alınacağını doğru örnek vererek anlatmak istiyorum arkadaşlar. Bilindiği üzre her bir ülkenin başka bir ülke topraklarında kendi varlığını; devletini temsilen diğer ülkelerde yaşayan vatandaşlarına hizmet verdiği büyükelçilik, konsolosluk ve fahri konsolosluk hizmet yerleşkeleri bulunmaktadır.
Türkiye üzerinden veya başka bir ülke üzerinden Azerbeycan’a seyahat etmeyi düşünen Türk vatandaşları için Azerbeycan konsolosluğu – büyükelçilik veya fahri konsolosluklardan ücretsiz vize alımı için izlenecek aynen şu şekilde olmalıdır.

Konsolosluk, Fahri Konsolosluk veya Büyükelçilikten vize alımı:

Türkiye’ de Azerbeycan Konsolosluklarını Bazı Şehirlerde Bulmanız Mümkündür !

Dolaşım yapılacak ülkelerde vize prosedürleri gereği vermeye yetkili resmi organlar olan konsolosluk- büyükelçilik veya fahri konsolosluk;internet üzerinden e- visa ( elektronik vize ) uygulamaları sağlanmakta olup vize alımı için mutlaka bir takım resmi evraklar isteneceği gözardı edilmemeli; hızlı ve sorunsuz vize almak için evrakların eksiksiz ve tam olarak ilgili yerlere teslimi gerekmektedir.
Aşağıda bölümde ücretsiz Azerbeycan vizesi için istenen gerekli resmi belge listesini maddeler halinde sıralayarak
1. Azerbaycan vize başvuru formu ( Azerbeycan Konsolosluğu – Fahri Konsolosluk – Büyükelçilik yerleşkesinden verilir

  1. Başvuru tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmak üzere pasaport ana sayfalarının fotokopileri, Pasaport aslı veya pasaport yerine geçerli seyahat belgesi.

  2. İki ( 2 ) adet 3×4 cm ölçülerinde biyometrik fotograf.

  3. Ücretli çalışan kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumundan ücretli çalışan hizmet belgesi dökümanı.

  4. Nüfus dairesinden vukuatlı nüfus kayıt örneği

  5. Vize ücretinin ödendiğine dair dekontlar (

  6. 18 yaşından küçük, birey veya bireylerin yurt dışına çıkmaları durumunda  18 yaş altı bireyin yasal temsilcisi ebeveyn ( anne – baba ) izni ile  noterden onaylanmış doğum kimlik bilgileri fotokopisi ile..

  7. Bankada yeterli para bulunduğuna dair banka hesap dökümleri.

  8. Öğrenciler için eğitimini için öğrenci belgesi.

  9. Şirket çalışanları için şirket, sicil gazete, imza sirküleri belgeleri

  10. Karayolu üzerinden başka ülkeler üzerinden gidilecekse o ülkelerin geçiş izni belgeleri

  11. Varsa eski pasaportların fotokopileri

  12. Ulaşım ve konaklama rezervasyonları.

Yukarıda 13 ana başlık maddelerinin tamamlanması durumunda gerekli evrakların eksiksiz teslimi sonrası ilgili büyükelçilik, konsolosluk veya fahri konsoloslukların yoğunluğuna göre 2-3- veya 4 gün sonrası menfi veya müsbet şekilde vize sonuçları kesinlik kazanacaktır.

ELEKTRONİK VİZE – E – VİSA

İnternet üzerinden E -Vize Almanız Mümkündür !

Dünyada vize vermeye yetkili konsolosluk veya büyükelçilik kurumları hizmetin hızlı; güvenilir ve devamlılığı açısından elektronik ortamda gerek iş yükünün azaltılması veya buna bağlı olarak zamandan tasarruf sağlamaları açısından sınır gümrük kapılarında vize alımları sırasında zaman kaybına uğrama veya uğratmama esasına dayalı olarak bir çok ülkeler gibi elektron ortamda E -Visa ( Elektron Vize ) uygulama hizmet işlemlerini daha kolay olması bakımından gelişmişlik durumlarını da göze alacak olursak aşağıdaki link bağlantısı üzerinden de Azerbeycan Vizenizi 3 ( Üç ) adımda elektron ortamda almanız mümkün olacaktır.

Elektron Ortamda Kolay Vize Almak Daha Hızlıdır !


https://evisa.gov.az/en/

Evet sevgili arkadaşlar bu hafta da sizlere ücretli ve ücretsiz bir şekilde Azerbeycan vizesinin nasıl ve ne şekilde alınacağını detaylıca yazarak anlattım.
Başka bir günde de konuya bağlı olarak ASAN viza ( e – visa ) nasıl alınır bilgi amaçlı yazıp anlatmaya çalışacağım.
Diğer yazı dizimde yeniden görüşmek üzere keyifli seyahatler diliyorum.

Soner Gürkan Yücel

Merhaba bendeniz Soner Gürkan YÜCEL. Tabiri caizse yolda olan seyahat tayfasının gezgin - seyyah abisiyim. 02.05.1972 Kırıkkale doğumluyum. 1990 yılından bu yana kamu kurumunda sağlık personeli olarak halen görev yapmaktayım. S Seyahate çok ufak yaşlarda yolları, ülkeleri tanımakla başladım. Sonraki dönemler bu benim için bir tutku, geri dönülmez tarifi anlatılmaz bir yaşam biçimi haline dönüştü. Deli dolu, macera ve adrenalin tutkunu; seyahatte iflah olmaz bir sırt çantalı gezgin- seyyahım. Bir kaç yabancı dili akıcı olarak konuşabiliyor; seyahatlerimi yıllardır yürüyerek yapıyorum; 1987 yılından bu yana profesyonel olarak tehlikeli ve uzak yollardayım. Doğada ileri yaşam, hayatta kalma teknikleri; strateji uzmanı olarak resmi kuruluşlara; belli gruplara pratikte ve uygulamalı eğitimler vermekteyim. Profesyonel olarak özellikle yurt dışı ağırlıklı tursuz, sponsorsuz; reklamsız seyahatlerimi kendi bütçemden yapıyorum. Daha çok uzun yollar gideceğimi umuyorum!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir